Sangria
Voor 8 personen
- 1 liter Spaanse rode wijn
- 2 perziken of nectarines
- 1 grote perssinaasappel
- 1 grote handsinaasappel
- 1 grote citroen
- 1 à 2 bananen
- 1 à 2 appels (bijv. elstar)
- 75 gram suiker
- 1 Kaneelstokje
- Vleugje cognac (naar keuze)
- g’woon koolzuurhoudend mineraalwater citroen
- Los de suiker op in 75 ml heet water voor de siroop. Laat even afkoelen.
- Doe de wijn en de siroop in een schaal en voeg al roerend het sap van één grote perssinaasappel toe.
- Snijd de vruchten in kleine stukjes, verwijder (indien gewenst) de schil en doe alle stukjes in de schaal.
- Voeg het sap van de citroen en een kaneelstokje toe en laat 2 tot maximaal 3 uur trekken.
- Voeg g’woon koolzuurhoudend mineraalwater citroen toe.
- Giet het in een kan en serveer de sangria met ijsblokjes.