Sangria

Voor 8 personen

  • 1 liter Spaanse rode wijn
  • 2 perziken of nectarines
  • 1 grote perssinaasappel
  • 1 grote handsinaasappel
  • 1 grote citroen
  • 1 à 2 bananen
  • 1 à 2 appels (bijv. elstar)
  • 75 gram suiker
  • 1 Kaneelstokje
  • Vleugje cognac (naar keuze)
  • g’woon koolzuurhoudend mineraalwater citroen

 

  1. Los de suiker op in 75 ml heet water voor de siroop. Laat even afkoelen.
  2. Doe de wijn en de siroop in een schaal en voeg al roerend het sap van één grote perssinaasappel toe.
  3. Snijd de vruchten in kleine stukjes, verwijder (indien gewenst) de schil en doe alle stukjes in de schaal.
  4. Voeg het sap van de citroen en een kaneelstokje toe en laat 2 tot maximaal 3 uur trekken.
  5. Voeg g’woon koolzuurhoudend mineraalwater citroen toe.
  6. Giet het in een kan en serveer de sangria met ijsblokjes.