ALLES OVER DE LEKKERSTE DROGE WORST
Wij helpen jou om de lekkerste droge worst te vinden!
Borrelhapjes, feestelijke hapjes
In het Noorden wordt heel veel droge worst gegeten. Meestal op gezellige momenten, zoals bij de borrel of op een feestje. Maar het maken van droge worst is een serieus en authentiek ambacht. De worstreceptuur is vaak een lang bewaard familiegeheim dat de worstmakers binnen de familie aan elkaar doorgeven.
Daarbij probeert elke generatie het recept verder perfectioneren, of om nieuwe smaken te creëren. De traditie van het worst maken is honderden jaren oud en is ontstaan uit de behoefte om vlees langer houdbaar te maken en ook om zoveel mogelijk van het slachtdier te gebruiken.
Van borrelhapje naar culinaire smaakmaker
Ambachtelijk gemaakte droge worsten uit Friesland, Groningen of Drenthe zijn een heerlijk (borrel)hapje. Maar steeds meer mensen ontdekken dat ze ook échte maakmakers zijn in: salades, soepen, stamppotten, gebakken aardappelen, tosti’s en tal van broodjes. In deze worstwijzer geven wij je een paar smakelijke recepttips.