Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 kippenbouten

2 eetlepels bakken en braden

1 zak kropsla mix
4 eetlepels ceasar dressing

12 Noordertrots cherrytomaten
Verse bieslook sprieten

2 avocado’s
Sap van een limoen
2 eetlepels kruidencroutons

2 gekookte eieren
2 eetlepelmaïskorrels

Peper en zout

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15-20 minuten

 

Werkwijze:

  • Verwarm 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden en bak de kippenbouten in 8 minuten goudbruin.

  • Blus af met een scheutje water, doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten doorgaren. Laat de kip daarna afkoelen.

  • Pluk het vlees van de afgekoelde kippenbouten. Drup er wat caesar dressing overheen en houd apart.

  • Kook de eieren 7 minuten in kokend water, pellen en apart houden.

  • Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de vrucht. Snij de avocado’s in blokken, besprenkel met limoen en peper en houd apart.

  • Halveer de cherrytomaten (snij grotere exemplaren in vieren). Snij de bieslook in stukken van circa 3 cm.

 

Bouw de salade als volgt op in 3 lagen:

  • Leg onder in de weckpot een laagje kropsla mix, daarop avocado en de kip, 3-4 parten cherrytomaat, daarna de bieslook, een paar croutons en maïskorrels. Drup er nog een paar druppels dressing op.
  • Bedek dit met een laagje kropsla- mix en herhaal de ingrediënten.
  • Garneer de salade met een 1⁄2 gekookt ei en een stukje kip.

 

Tip: De kip kunt u een (halve) dag van te voren al braden en in de koelkast bewaren.