- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees én brood van Nederland
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
2 kippenbouten
2 eetlepels bakken en braden
1 zak kropsla mix
4 eetlepels ceasar dressing
12 Noordertrots cherrytomaten
Verse bieslook sprieten
2 avocado’s
Sap van een limoen
2 eetlepels kruidencroutons
2 gekookte eieren
2 eetlepelmaïskorrels
Peper en zout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Werkwijze:
-
Verwarm 2 eetlepels vloeibaar bakken en braden en bak de kippenbouten in 8 minuten goudbruin.
-
Blus af met een scheutje water, doe de deksel op de pan en laat nog 15 minuten doorgaren. Laat de kip daarna afkoelen.
-
Pluk het vlees van de afgekoelde kippenbouten. Drup er wat caesar dressing overheen en houd apart.
-
Kook de eieren 7 minuten in kokend water, pellen en apart houden.
-
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de vrucht. Snij de avocado’s in blokken, besprenkel met limoen en peper en houd apart.
-
Halveer de cherrytomaten (snij grotere exemplaren in vieren). Snij de bieslook in stukken van circa 3 cm.
Bouw de salade als volgt op in 3 lagen:
- Leg onder in de weckpot een laagje kropsla mix, daarop avocado en de kip, 3-4 parten cherrytomaat, daarna de bieslook, een paar croutons en maïskorrels. Drup er nog een paar druppels dressing op.
- Bedek dit met een laagje kropsla- mix en herhaal de ingrediënten.
- Garneer de salade met een 1⁄2 gekookt ei en een stukje kip.
Tip: De kip kunt u een (halve) dag van te voren al braden en in de koelkast bewaren.