Kokosflensjes met een vulling van aardbeien, crème fraîche en honing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 eieren

  • 250 ml kokosmelk

  • 35 gram bloem

  • snufje zout

  • zonnebloem olie of olijfolie voor warme bereidingen

  • 250 gram aardbeien

  • 1 Verstegen vanillestokje, opengesneden + merg, eruit geschraapt

  • 6 eetlepels Noordertrots honing

  • 2 eetlepels water

  • 200 gram crème fraîche

  • handvol verse munt

Bereidingswijze

  • Klop de eieren en bloem in een kom en voeg de kokosmelk toe, samen met een snufje zout. Roer het geheel tot een glad beslag. Zeef het beslag.
  • Verhit de olie in de flensjespan op middelhoog vuur. Schep 60 ml (= 1/2 soeplepel) beslag in de pan en zwenk de pan totdat het beslag over de hele bodem is uitgelopen. Teveel beslag? Giet dit terug in de kom.
  • Bak elk flensje in 1 à 2 minuten goudbruin. Is het beslag droog? Keer het flensje dan om en bak de andere kant ook goudbruin. Maak op deze manier 4 flensjes.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze drogen. Halveer de grote aardbeien, laat de kleinere heel.
  • Schep 4 el honing in een pan. Voeg daar 2 el water en het vanillestokje en -merg aan toe. Breng het geheel al roerend op een laag vuur in 3 . 4 minuten aan de kook.
  • Voeg de aardbeien toe en schep ze om zodat ze allemaal bedekt raken met het honingmengsel. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen totdat het lauwwarm is.
  • Meng in een kom de crème fraîche met 2 el Noordertrots honing.
  • Verdeel de crème fraîche en aardbeien over de flensjes. Garneer met muntblaadjes.