Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 rijpe perziken, ongeschild en gehalveerd zonder pit

12 verse frambozen

4 eetlepels rietsuiker

1/2 pakje Dr. Oetker amandelspijs

1 eidooier

rasp van een citroen

muntblaadjes

1 zakje amandelschaafsel van Dr. Oetker

4 bollen Noordertrots boeren vanille ijs

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten inclusief voorbereiding

Grillmethode: directe grillmethode

 

Werkwijze:

  • Halveer de perziken als volgt: snijd de perzik halverwege in met een scherp mesje tot aan de pit. Draai het mesje rondom de pit en halveer de perzik. Haal met een draaibeweging de perzikhelften van elkaar. Verwijder de pit.
  • Doe de rietsuiker op een bord, druk de natte snijkant van de perzik in de rietsuiker en grill de perzikhelften op directe hitte van 160℃ totdat de suiker licht gaat karamelliseren.
  • Meng de amandelspijs met een eidooier en de rasp van een citroen.
  • Maak een bolletje van de spijs en leg dit in het kuiltje waar de perzikpit zat.
  • Leg de perziken nog 3 minuten op de BBQ, samen met de geschaafde amandelen op een schaal. De perziken en de amandelspijs worden nu warm en de amandelen kleuren bruin.
  • Garneer de perziken met muntblaadjes en verse frambozen.
  • Serveer met bollen Noordertrots boeren vanille ijs en de geroosterde amandelen.