Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet een kruisje in de tomaat met een scherp mesje en dompel de tomaat 7 seconden in kokend water. Spoel de tomaat koud af en verwijder het velletje. Snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes en houd deze apart.
Ontdooi 100 gram doperwten.
Snipper een halve rode ui fijn en hak een teentje knoflook ragfijn. Meng de knoflook met de gesnipperde ui.
Was de snackkomkommers, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine reepjes.
Doe Griekse yoghurt in een kom, rasp de schil van een limoen in de yoghurt en knijp de hele limoen uit boven de yoghurt.
Snijd een Spaanse peper ragfijn zonder de zaadjes en voeg de pepers toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Meng alle groenten in een kom samen met de couscous. Breng het geheel op smaak met de dressing.