- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees én brood van Nederland
![](files/6/6/6/7/5/2/2200192-POIESZ_ZOMER_ONLINE_RECEPTEN10.png)
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
200 gram couscous
3 tomaten
100 gram diepvries doperwten
1/2 rode ui
1 Spaanse peper
1 eetlepel zeer fijn gesneden koriander
3 eetlepels Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
5 snackkomkommers
rasp en sap van 1 limoen
zout en peper
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 15 minuten inclusief voorbereiding
Grillmethode: directe grillmethode
Werkwijze:
- Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Zet een kruisje in de tomaat met een scherp mesje en dompel de tomaat 7 seconden in kokend water. Spoel de tomaat koud af en verwijder het velletje. Snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes en houd deze apart.
- Ontdooi 100 gram doperwten.
- Snipper een halve rode ui fijn en hak een teentje knoflook ragfijn. Meng de knoflook met de gesnipperde ui.
- Was de snackkomkommers, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine reepjes.
- Doe Griekse yoghurt in een kom, rasp de schil van een limoen in de yoghurt en knijp de hele limoen uit boven de yoghurt.
- Snijd een Spaanse peper ragfijn zonder de zaadjes en voeg de pepers toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
- Meng alle groenten in een kom samen met de couscous. Breng het geheel op smaak met de dressing.
- Bestrooi met gehakte koriander.