Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

200 gram couscous

3 tomaten

100 gram diepvries doperwten

1/2 rode ui

1 Spaanse peper

1 eetlepel zeer fijn gesneden koriander

3 eetlepels Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

5 snackkomkommers

rasp en sap van 1 limoen

zout en peper

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 15 minuten inclusief voorbereiding

Grillmethode: directe grillmethode

 

Werkwijze:

  • Kook de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Zet een kruisje in de tomaat met een scherp mesje en dompel de tomaat 7 seconden in kokend water. Spoel de tomaat koud af en verwijder het velletje. Snijd het tomatenvruchtvlees in blokjes en houd deze apart.
  • Ontdooi 100 gram doperwten.
  • Snipper een halve rode ui fijn en hak een teentje knoflook ragfijn. Meng de knoflook met de gesnipperde ui.
  • Was de snackkomkommers, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in kleine reepjes.
  • Doe Griekse yoghurt in een kom, rasp de schil van een limoen in de yoghurt en knijp de hele limoen uit boven de yoghurt.
  • Snijd een Spaanse peper ragfijn zonder de zaadjes en voeg de pepers toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • Meng alle groenten in een kom samen met de couscous. Breng het geheel op smaak met de dressing.
  • Bestrooi met gehakte koriander.