Paasbrunch met een twist: rollade op Oosterse wijze

In het hart van Haren runt chef-kok Jaap Braaksma sinds 2023 samen met zijn vrouw restaurant Savour. Geen grote, drukke zaak, maar een plek waar met aandacht gekookt en getafeld wordt. Speciaal voor de Paasbrunch van Poiesz deelt hij een verrassend recept: rollade op Oosterse wijze.  

 

Details 

Dertien jaar lang had Jaap een groot restaurant in Assen. Naast de omvang van de zaak, is in Savour ook de manier van koken veranderd. Jaap besteedt meer aandacht aan de verfijning van zijn gerechten. “Vroeger draaide een gerecht om vlees of vis, maar tegenwoordig zijn groenten en sauzen minstens zo belangrijk.”  

 

Hartig en toch fris 

Pasen krijgt een Oosters tintje, met shii-take, winterpeen, limoen en verse gember. “Fris, zoet en hartig gaan heel goed samen. Limoen vormt een mooie tegenhanger van ketjap. Veel mensen kennen die smaken, maar denken er misschien niet meteen aan voor een Paasbrunch.” Jaap geeft als tip mee om de rollade niet te ver van te voren te braden, zodat deze lekker mals blijft. 

 

Aandacht 

In Savour nodigt Jaap zijn gasten uit om te onthaasten. Zij zitten rustig drie uur te tafelen in zijn sfeervolle restaurant. Diezelfde aandacht wenst Jaap u ook toe aan bij het bereiden van de Paasbrunch. “Sta stil bij de producten die u gebruikt. Lekker koken is gemakkelijker met verse ingrediënten. Neem ook de tijd om van elkaar en het eten te genieten.” 

 

Tip!  

Bekijk de video! Chef-kok Jaap Braaksma laat zien hoe u de rollade op Oosterse wijze bereidt.