Lentefrisse Paasbrunch van aardappelwafel met aspergesalade

In Restaurant Mearkas in Eastermar draait alles om seizoensproducten en lokale smaken. Chefkok Kees Meinderts en zijn team bieden een unieke eetervaring in de sfeervolle kas op een schitterende locatie in Friesland. Voor de Paasbrunch van Poiesz bedacht Kees een heerlijk gerecht waarin asperges de show stelen. 

 

Buiten 

De hele omgeving van Mearkas staat in het teken van eten, drinken en gastvrijheid. Kees en zijn compagnon bouwden het prachtige restaurant zelf en ontwikkelen in nauwe samenwerking met experts een moestuin en voedselbos. “Je ziet hier de natuur overal om je heen, dat wilden we doortrekken in het restaurant. We werken met wat er in het seizoen is en vullen dat aan met producten van lokale leveranciers.” Deze werkwijze leverde de Mearkas een Groene MICHELIN Ster op, een prijs voor chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. 

 

Net even anders 

Asperges worden traditioneel geserveerd met aardappels, ham en ei. Voor Pasen geeft Kees een draai aan dit gerecht met een luchtige wafel van Bildstar-aardappelen en oude kaas. “Het is een luchtige brunch, perfect voor Pasen. De frisse salade van asperges met rauwe ham smaakt heerlijk bij de aardappelwafel.” Thuiskoks die geen wafelijzer hebben, kunnen ook een tosti-ijzer of koekenpan gebruiken. 

 

Rust 

Een goed gebonden Gribiche-saus maakt het gerecht helemaal af. “De binding van de saus vraagt om een paar klassieke technieken. Zorg ten eerste dat de eidooiers niet te hard koken, zeven minuten is perfect. Voeg daarna de olie heel rustig toe.” Hoe verser de asperges, hoe lekkerder de salade. Kees verklapt daarom nog een klassieke techniek. “Wrijf de asperges even tegen elkaar aan. Als ze piepen, zijn ze lekker vers.” 

 

Tip! 

Bekijk de video! Chef-kok Kees Meinderts laat zien hoe u de aardappelwafel met aspergesalade bereidt.