Hoeveel vlees per persoon voor de ultieme BBQ ervaring
Ben je van plan een BBQ te organiseren en vraag jij je af hoeveel vlees je per persoon moet berekenen? Je bent vaak geneigd om meer in huis te halen dan nodig is. Je wilt tenslotte je vrienden en/of familie niet met trek naar huis laten gaan. Toch heeft het kopen van te veel vlees een paar nadelen. Niet alleen voor je portemonnee, maar ook vanwege voedselverspilling. In dit artikel helpen we jou de juiste hoeveelheid vlees te bepalen en je gasten tevreden te stellen.
De ideale portiegrootte: vlees per persoon
Tijdens het plannen van jouw barbecue is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid vlees per persoon. Het wordt aangeraden om tussen de 350 en 400 gram vlees per persoon te serveren. Heb je moeite met het bepalen van de juiste hoeveelheid vlees per persoon? Onderstaand hebben we verschillende factoren op een rijtje gezet waar je rekening mee kan houden, zoals:
- Type vlees: verschillende soorten vlees hebben verschillende dichtheden. Vette vleessoorten kunnen bijvoorbeeld krimpen tijdens het grillen, terwijl mager vlees minder verlies heeft. Pas hierop de hoeveelheid aan.
- Gezelschap: denk na over de portiegrootte van je gasten voor de BBQ. Sommige mensen eten een groter stuk vlees dan anderen, dus het is belangrijk om een inschatting te maken van de gemiddelde portiegrootte vlees per persoon.
- Dieetwensen: houd ook rekening met speciale dieetwensen of beperkingen. Er zijn mensen die geen varkensvlees eten, maar wel rund of kip. Zorg dat je voldoende alternatieven en opties hebt, zoals groenten of een vegetarische optie.
Wil je zeker weten dat je genoeg vlees per persoon hebt? Koop dan wat extra vlees dat niet alleen bereid kan worden op een BBQ. Als het dan overblijft, kun je het invriezen en op een ander moment bereiden.